PLAVNICA 2016

29. mart: II. kup Crne Gore u sprint duatlonu

Rate this item
(2 votes)

duatlon najava

Triatlon klub “Herceg Novi” će u nedjelju, 29. marta organizovati 2. kup Crne Gore u sprint duatlonu, koji će označiti početak nove sezone crnogorske duatlon-triatlon lige.

Sprint duatlon sastoji se od 5 km trčanja, 20 km bicikla i ponovo 2,5 km trčanja i idealan je za takmičare koji tek ulaze u svijet triatlona, te je iz tog razloga ova distanca odabrana za početak ligaškog takmičenja.

Takmičarsku sezonu činiće 7 trka od marta do oktobra. Početak i kraj sezone je rezervisan za duatlon trke koju čine trčanje i vožnja bicikla, a glavni dio sezone je predviđen za triatlone. Posebno su interesantni: Plavnica triatlon, dvije trke u diciplinama sprint i olimpijski triatlon, na Skadarskom jezeru i 4. bokeški triatlon u Tivtu, kao i 1. nikšićki triatlon na jezeru Krupac koji će biti organizovan u okviru Lake Festa.

Sada već se može reći da se duatlon kupom tradicionalno otvara crnogorska triatlon ligu. Prošle godine je triatlon klub “Herceg-Novi” organizovao prilično uspješno takmičenje sa 39 takmičara iz Crne Gore i okruženja, a ove godine se nadaju i većem broju. Posebno raduje što se za trku već prijavio veliki broj domaćih takmičara tako da sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da triatlon u Crnoj Gori postaje sve popularniji, što je i očekivano za ovaj sport jer je odavno dobio epitet najbrže rastućeg sporta u svijetu.

Na duatlon kupu mogu da učestvuju takmičari od 15+ godina (rođeni 2000. i stariji). Zbog težine trke i biciklističke staze koja je na nekim dionicama veoma opasna, uvedena je starosna granica za takmičare. Nastupa se isključivo na vlastitu odgovornost, a takmičari koji nisu punoljetni moraju da imaju odobrenje roditelja ili trenera.

Ipak, za one mlađe i one koji žele da budu dio ovog sportskog takmičenja, biće organizovana i trka na 5 km, sa zajedničkim startom sa ostalim takmičarima. Učešće na trci od 5 km biće besplatno.

Triatlon klub Herceg Novi sprint duatlon organizuje u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i Upravom policije koja će biti zadužena za regulisanje saobraćaja u toku trke.

Start trke biće na obali ispred Titove vile u Igalu, sa početkom u 10 sati, a cilj u gradskoj luci Škver.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem on line prijave na sajtu kluba gdje se može naći i više informacija.

Read 2396 times Last modified on utorak, 31 mart 2015 11:50