PLAVNICA 2016

Završena i druga Triatlon sezona

Rate this item
(3 votes)

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, planirano IV kolo Crnogorske triatlon lige nije održano tokom oktobra, pa je trka u Perastu bila posljednja u drugoj sezoni rada Triatlon saveza Crne Gore. U 2016. godini organizovali smo 5 državnih prvenstava i to u akvatlonu, duatlonu, sprint i olimpijskom triatlonu, ali i u polu distanci, pa uz 3. kola Crnogorske Triatlon Lige ova godina je završena sa organizacijom 8 trka. Na njima je nastupilo preko 400 takmičara iz 15 država svijeta, od čega je bar jednu trku završilo 66 takmičara i 10 takmičarki iz Crne Gore. 

U muškoj konkurenciji u Crnoj Gori najviše bodova je osvojio Dušan Milošević iz TK X Podgorice koji je postao državni prvak u poludistanci, sprint triatlonu i duatlonu. Na drugom mjestu nalazi se Luka Čupić iz TK X Herceg-Novi koji je postao državni prvak u akvatlonu i olimpijskom triatlonu, dok se na trećem mjestu nalazi Mladen Ilić iz Triatlon kluba Kotor.

U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate ostvarila je Ludija Vukić iz TK X Herceg Novi, državni prvak na poludistanci, olimpijskom triatlonu i akvatlonu. Osim nje, uspješne sezone su imale Žana Pavićević iz TK X Podgorica i Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi koje su zauzele 2. i 3. mjesto u konačnom plasmanu, a postale su državne prvakinje u duatlonu, odnosno sprint triatlonu.

Po svim ocjenama sezona je ispunila sva očekivanja jer su trke postale prepoznatljive i poznate u cijelom regionu. Konačni plasman crnogorskih takmičara u obje konkurencije se nalazi u nastavku vijesti.

Rezultati:

Muškarci 2016

Žene 2016

 

 

Read 3503 times Last modified on nedelja, 13 novembar 2016 13:39