PLAVNICA 2016

II PODGORIČKI TRIATLON, PLAVNICA 2015, Otvoreno prvenstvo Crne Gore u Olimpijskom i Sprint triatlonu

Rate this item
(0 votes)

plavnica4

U subotu 13. Juna na Plavnici će se održati II Podgorički Triatlon u organizaciji Triatlon Saveza Crne Gore i Triatlon Kluba Podgorica, pod pokroviteljstvom Opštine Golubovci, Sekretarijata za kulturu i sport glavnog grada i Uprave za mlade i sport. Ove godine biće održane dvije trke, i to u sprint i olimpijskoj distanci. U 10h je početak takmičenje u Sprint triatlonu (750m plivanje, 20km biciklizam, 5km trčanje), a početak Olimpijskogi triatlona  je najavljan za 11h (1.500m plivanje, 40km biciklizam, 10km trčanje).

Na start liniji će biti preko 100 takmičara iz zemlje i regiona, što predstavlja dvostruko veći broj učesnika u odnosu na prošlu godinu. Pored najboljih iz 2014-te godine, Jakše Diklića, Nemanje Koraća i Luke Čupića, na Plavnici će učestvoti i Andrej Vištica iz Hrvatske, evropski prvak u Ironman triatlonu (3.900m plivanje, 180km biciklizam, 42.2km trčanje) za 2013. godinu. Među učesnicima će biti i 8 dama iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske, kao i 9 štafeta, a najmlađi takmičari, srednjoškolci Teodora Gordijan i Danijel Baković iz Crne Gore i Danilo Jovanović iz Srbije će se naći rame uz rame sa starijim kolegama.

Organizatori se nadaju da će suštinu i poruku triatlona i ljepotu ovog sporta shvatiti svi ljubitelji aktivnog i zdravog života. Triatlon je jedini sport u kojem profesionalci i rekreativci nastupaju zajedno u istom danu u isto vrijeme i nastoje da pobjede sebe i savladaju sopstvene granice.

Svi posjetioci 13. juna će imati priliku da se bolje upoznaju sa najmlađim sportom u Crnoj Gori i da uživaju u atraktivnoj trci. Biće organizovan i muzički program pod pokroviteljstvom NVO MAK, nastupaće 2 benda, kao i 2 DJ-a i MC, a brojni sponzori će animirati publiku kroz brojne degustacije i prezentacije svojih proizvoda. 

 

Read 3055 times Last modified on petak, 12 jun 2015 11:28