PLAVNICA 2016

Vijesti

Rate this item
(1 Vote)
U nedjelju, 5. februara 2017. godine sa početkom u 15.00h u restoranu Blue fin (Šetalište 5 Danica) u Herceg Novom održaće se se III redovna sjednica Skupštine Triatlon saveza Crne Gore. Predložene su sljedeće tačke dnevnog reda:
 
  1. Pozdravna riječ Predsjednika TSCG;
  2. Usvajanje dnevnog reda
  3. Usvajanje izvještaja o radu Saveza u 2016 godini
  4. Plan rada Saveza u 2017 godini
  5. Razno

Nakon sastanka Skupštine, biće održan i VIII sastanak Upravnog odbora

logo

Rate this item
(3 votes)

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, planirano IV kolo Crnogorske triatlon lige nije održano tokom oktobra, pa je trka u Perastu bila posljednja u drugoj sezoni rada Triatlon saveza Crne Gore. U 2016. godini organizovali smo 5 državnih prvenstava i to u akvatlonu, duatlonu, sprint i olimpijskom triatlonu, ali i u polu distanci, pa uz 3. kola Crnogorske Triatlon Lige ova godina je završena sa organizacijom 8 trka. Na njima je nastupilo preko 400 takmičara iz 15 država svijeta, od čega je bar jednu trku završilo 66 takmičara i 10 takmičarki iz Crne Gore. 

U muškoj konkurenciji u Crnoj Gori najviše bodova je osvojio Dušan Milošević iz TK X Podgorice koji je postao državni prvak u poludistanci, sprint triatlonu i duatlonu. Na drugom mjestu nalazi se Luka Čupić iz TK X Herceg-Novi koji je postao državni prvak u akvatlonu i olimpijskom triatlonu, dok se na trećem mjestu nalazi Mladen Ilić iz Triatlon kluba Kotor.

U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate ostvarila je Ludija Vukić iz TK X Herceg Novi, državni prvak na poludistanci, olimpijskom triatlonu i akvatlonu. Osim nje, uspješne sezone su imale Žana Pavićević iz TK X Podgorica i Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi koje su zauzele 2. i 3. mjesto u konačnom plasmanu, a postale su državne prvakinje u duatlonu, odnosno sprint triatlonu.

Po svim ocjenama sezona je ispunila sva očekivanja jer su trke postale prepoznatljive i poznate u cijelom regionu. Konačni plasman crnogorskih takmičara u obje konkurencije se nalazi u nastavku vijesti.

Rezultati:

Muškarci 2016

Žene 2016

 

 

Rate this item
(1 Vote)

Za petak, 21. oktobar 2016. godine zakazana je druga redovna Skupština Triatlon saveza Crne Gore. Sjednica će se održati u prostotijama Saveza, adresa Andrije Paltašića 26 u Podgorici sa početkom u 14h.

Shodno komunikaciji Predsjednika i članova Saveza predložen je sljedeći dnevni red:

  1. Pozdravna riječ – Igor Majer, predsjednik Saveza;
  2. Usvajanje dnevnog reda;
  3. Usvajanje finansijskog izvještaja za 2015 godinu;
  4. Izvještaj o radu Saveza i  održanim takmičenjima u 2016. godini– Igor Majer, predsjednik Saveza;
  5. Razno.

logo

Rate this item
(2 votes)

U prelijepom ambijentu i dobroj atmosferi u Perastu je juče priređeno Otvoreno prvenstvo Crne Gore u sprint triatlonu, odnosno 2. Kotorski triatlon. Učestvovalo je ukupno 71 triatlonac/ka iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Poljske, Rusije, Engleske i Ukrajine.

perast 1

U pojedinačnoj konkurenciji je nastupilo 53 takmičara od kojih je prvi kroz cilj prošao Dušan Milošević iz Triatlon kluba Podgorica sa vremenom 1 sat 5 minuta i 18 sekundi. On je ujedno postao i crnogorski prvak za 2016. godinu u disciplini sprint triatlon. Drugo mjesto je osvojio Luka Čupić iz TK Herceg Novi i treće mjesto Dragan Jovanović iz TK Kotor.

Kod žena najbrža je bila Maja Bonačić iz Hrvatske, sa vremenom 1:13:52 drugo mjesto, ujedno i 1. mjesto u konkurenciji crnogorskih takmičarki osvojila je Jelena Tomašević iz TK Herceg Novi u vremenu  1:24:51. Treća kroz cilj ušla je  Žana Pavićević iz TK Podgorica. Treba napomenuti i da je Lidija Vukić iz TK Herceg Novi zauzela 6. mjesto ukupno, odnosno 3. mjesto u konkurenciji crnogorskih takmičarki.

 perast 2

U okviru 2. Kotorskog triatlona bilo je ogranizovano i štafetno takmičenje, revijalnog karaktera, gdje tim čine tri člana od kojih svako radi po jedan segment trke. Na ovaj način se mlađi i neiskusniji takmičari upoznaju sa svijetom triatlona. Trku je zvršilo 6 ekipa, a ovaj put najbrža je bila štafeta Triatlon kluba Nikšić.

Rezultati:

rez per ž

rez per 1

rez per 2

Rate this item
(1 Vote)

III kal zene

U nedjelju, 24. jula održano je i treće kolo Crnogorske triatlon lige na Kalardovu kod Tivta. I pored ranog početka trke (7h), 20 takmičara/ki se pojavilo na startu i 18 je uspješno završilo trku. Osim domaćih takmičara nastupili su i takmičarka i 2 takmičara iz Rusije i jedna triatlonka iz Hrvatske.

Trku je prvi završio Dušan Milošević iz TK X Podgorica u vremenu 1 sat 7 minuta i 26 sekundi. Nakon njega kroz cilj su prošli Luka Čupić iz Th X Herceg Novi i Dragan Jovanović iz TK Kotor. Kod dama. prva je kroz cilj prošla članica TK X Herceg Novi Jelena Tomašević u vremenu 1:28:52. Nakon nje, kroz cilj su prošle gošća iz Dubrovnika Made Žeravica i Žana Pavićević iz TK X Podgorica. Rezultati: 

III kal rez

Sljedeće takmičenje je 2. Kotorski triatlon - Otvoreno prvenstvo Crne Gore u disciplini sprint triatlon zakazan za 28. avgust u Perastu. 

III kal2

 

 

Rate this item
(2 votes)

ol2

U okviru međunarodne federacije Ocean Lava i u organizaciji TK Multisport akadamija Mayer i Triatlon saveza Crne Gore, u  pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor, u nedjelju, 3 jula održana je prva trka u dugom triatlonu (1,9km plivanje, 90 km biciklizam i 21 km trčanje) u našoj zemlji. Ukupno je nastupilo 38 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji i 3 štafete sa po 3 člana, a osim domaćih, nastupuili su i takmičari iz Hrvatske, Srbije, Rusije, Slovenje, Češke i Velike Britanije.

Prvi pobjednik trke postao je Andrej Vištica iz Hrvatske u vremenu 3h 50 min i 58sec ispred Perta Vabrouseka iz Češke i svog zemljaka Dalibora Vujevića. Kod žena, prva je kroz cilj prošla Maja Bonačić iz Hrvatske ispred Anete Arifi iz Srbije i domaće takmičarke Lidije Vukić.

Prvi šampion Crne Gore u ovoj disciplini postao je Dušan Milošević iz TK X Podgorica, a na postolju su još bili Luka Čupić iz TK X Herceg Novi i Dragan Jovanović iz TK Kotor. Lidija Vukić, članica TK X Herceg Novi postala je državna šampionka .

Iako je trka organizovana prvu put, po ocjenama učesnika organizacija je bila na najvišem nivou. Sve rezultate možete vidjeti na zvaničnom sajtu trke.

ol1

 

 

 

 

 

 

Rate this item
(3 votes)

slika 2 kolo kal

Ni izuzetno toplo vrijeme nije omelo triatlonce da na Kalardovu kod Tivta održe i šesto takmičenje u ovoj sezoni iu tradicioanlnoj disciplini sprint triatlon. Trku je uspješno završlilo 13 takmičara i, za ovu stazu rekordnih, 5 takmičarki. Osim iz Crne Gore, trku su odradili i dvoje takmičara iz Hrvatske i jedan iz Srbije.

Najbrži je bio Dušan Milošević iz TK X Podgorica u vremenu 1:10:30, a za njim su kroz cilj prošli takmičati TK Kotor Dragan Jovanović i Mladen Ilić.

U konkurenciji dama, prvo mjesto je zauzela Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi ispred koleginice iz kluba Lidije Vukić, dok je treće mjesto zauzela Made Žeravica iz Hrvatske.

I jul mjesec će biti veoma dinamičan - za 3. jul je zakazan prvi dugi triatlon u istoriji naše zemlje Ocean Lava u Kotoru, dok će Kalardovo opet biti mjesto okupljanja 24. jula.

 kalradovo 2 kolo

 

 

 

Rate this item
(2 votes)
 
FB IMG 1 
 
Iako ljeto kalendarski još nije počelo, u sezoni 2016 održano je već 5 triatlon takmičenja na kojima je učestvovalo preko 120 takmičara iz Crne Gore, zemalja regiona - Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, a bilo je učesnika i iz Rusije, Švedske. Posebno raduje broj veliki broj takmičara i takmičarki iz Crne Gore koji su završili makar jednu trku - 59 takmičara i 8 takmičarki.
 
Po običaju, sezonu su najbolje otvoril takmičari TK X Herceg Novi, Luka Čupić i Lidija Vukić sa titulama u akvatlonu i olimpijskom triatlonu, dok su takmičari TK X Podgorica Dušan Milošević i Žana Pavićević državni šampioni u disciplini sprint duatlon za ovu godinu.
 

Kompletne tabele sa učinkom nakon 5 kola:

Plasman nakon 5. kola muškarci

Plasman nakon 5. kola žene

 
Rate this item
(7 votes)

plav1

Juče je na Plavnici, u organizaciji Triatlon kluba Podgorica i Triatlon saveza Crne Gore, a u saradnji sa Gradskom opštinom Golubovci, Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada i Nacionalnim parkom ''Skadarsko jezero'' održan ''III Podgorički triatlon – Plavnica 2016''. Prelijep ambijent Nacionalnog parka, bio je upotpunjen i idealnim vremenskim uslovima za trku. Na takmičenju je, u dvije discipline, učestvovalo oko 75  takmičara u pojedinačnoj konkurenciji i 3 štafete sa po 3 člana iz Crne Gore Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije i Švedske. Uslovi za trku su bili sjajni i pored povremene kiše pa je većina učesnika postavila svoje lične rekorde.

U olimpijskom triatlonu, 1500 m plivanja, 40 km biciklizma i 10 km trčanja, najbolji rezultat je postigao Marin Koceić iz Hrvatske, sa vremenom 1h55min16sekundi. Za njim su kroz cilj prošli Jakša Diklić iz Hrvatske i Strahinja Trakić iz Srbije.

U konkurenciji dama, u ovoj distanci, najbolja je bila Danijela Kuna iz Hrvatske. Mjesta predviđena za najbolje još su zauzele Aneta Arifi iz Srbije i Neira Odobašić iz Bosne i Hercegovine.

Kako je ovo bilo Otvoreno prvenstvo Crne Gore u olimpijskom triatlonu, dodijeljene su nagrade i crnogorskim takmičarima. U muškoj konkurenciji, Luka Čupić iz Triatlon kluba Herceg Novi je odbranio titulu prvaka Crne Gore, dok je drugi bio Filip Krgović iz Triatlon kluba Podgorica, a treći Goran Daničić član Triatlon kluba Herceg Novi. Najbolja Crnogorka je Lidija Vukić član Triatlon kluba Herceg Novi, dok je drugo mjesto zauzela Žana Pavićević član Triatlon kluba Podgorica.

plav2

U sprint triatlonu, 750 metara plivanja, 20 km biciklizma i 5 km trčanja, najbolji rezultat ostvario je Dragan Jovanović iz Triatlon kluba Kotor. Drugi je bio Saša Jovanović, takođe član Triatlon kluba Kotor, dok je treći bio Nikita Harčenko iz Rusije.

U konkurenciji dama, prva je kroz cilj prošla Made Žeravica iz Hrvatske. Nakon nje kroz cilj su prošle Jelena Tomašević član Triatlon kluba Herceg Novi i Gorana Vujović član Triatlon kluba Podgorica.

Rezultati:

OT savez

13453084 10207719579560741 482185312 o

Rate this item
(5 votes)

podijum

Tivat je posljednjeg vikenda u maju bio opet centar dešavanja kad je triatlon u pitanju jer je u subotu 28.05.2016 održan 2. Bokeški akvatlon, dok je dan kasnije održan i 5. Bokeški triatlon, takmičanje sa nadužom tradicijom u Crnoj Gori. U prvoj trci učestvovalo je 30, a na drugoj 35 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine i obje trke su organizovali Triatlon klub Tivat i Triatlon savez Crne Gore.

Na 2. Bokeškom akvatlonu (1 km plivanje i 5km trčanje), koji je predstavljao i prvenstvo Crne Gore za ovu godinu dominirali su domaći takmičari pa je i u apsolutnom poretku i u prvenstvu Crne Gore podijum bio identičan. Šampionskom titulom okitio se Luka Čupić iz TK X Herceg Novi, a mjesta na podijumu su još zauzeli Dušan Milošević iz TK X Podgorica i Vitomir Milošević iz TK X Herceg Novi.

Kod žena, najbrža je bila Danijela Kuna iz Hrvatske, a za njom su kroz cilj prošle domaće takmičarke Lidija Vukić iz TK X Herceg Novi, koja se istovremeno i okitila titulom državnom prvaka, i Žana Pavićević iz TK X Podgorica. Treće mjesto u konkurenciji takmičarki iz Crne Gore zauzela je Mileva Stojanović iz TK Kotor.

Na 5 Bokeškom triatlonu, disciplina sprint triatlon dominirali su takmičari iz Hrvatske i zauzeli po prva 2 mjesta u obje konkurencije - Jakša Diklić i Ivan Kovačev u muškoj, a Maja Bonačić i Danijela Kuna u ženskoj konkurenciji. Mjesta na podijumu zauzeli su još Dušan Milošević u muškoj i Lidija Vukić u ženskoj konkurenciji.

Rezultati:

akvatlon fin

 

bokeški fin

 

 

Rate this item
(4 votes)

Tivat će posljednjeg vikenda maja biti centar dešavanja kad je triatlon u pitanju. Naime, za subotu 28. maj u 18h zakazan je 2. Bokeški akvatlon koji će predstavljati i prvenstvo Crne Gore za ovu disciplinu za 2016. godinu. Akvatlon se sastoji od 1.000m plivanja i 5.000m trčanja tako da je ovo vjerovatno i najmanje zahtjevna disciplina kad je triatlon u pitanju. Plivanje će biti organizovano u akvatorijumu ispred gradske plaže, dok će se trčati obalom na Pinama i kroz šetalište Porto Montenegra.

Sjutradan, u nedjelju 29. maja u 11h, biće organizovan V Bokeški triatlon, trka sa najdužom tradicijom u Crnoj Gori. Osim same tradicije, ova trka ima i jednu od najljepših i najatraktivnijih staza kad je u pitanju disciplina sprint triatlon (750m plivanje, 20 km biciklizam i 5km trčanje) jer se osim segmentima koje obuhvata akvatlon, biciklistička staza prostire od gradske rive, samog centra grada, uspona na Troicu preko Kavča, spusta do magistrale i nazad do Pina.  

Organizatori obje trke će biti Triatlon klub Tivat i Triatlon savez Crne Gore, a za oba događaja mjesto okupljanja će biti Pine, glavno gradsko šetalište. Prijave se vrše preko sajta tritivat.com, dok se sve informacije mogu dobiti na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Cijene startina iznose 12 eura za akvatlon ( 10 eura za licencirane takmičare TSCG) i 18 eura za sprint triatlon (15 eura za licencirane takmičare TSCG). Ko želi da učestvuje na obje trke startnina je 20 eura za licencirane, odnosno 25 za ostale takmičare. Plaćanje startnina će se vršiti prilikom preuzimanja startnih paketa.

U nastavku možete vidjeti i detaljni plan obje trke.

II Bokeški akvatlon - subota, 28.05.2016.

Mjesto okupljanja: Gradska rive “Pine”

15:30 - 17:00 preuzimanje startnih paketa i plaćanje startnine

16:30 Otvaranje zone izmjene

17:30 Pozdravna riječ vođe programa, zvanično otvaranje od strane Gradonačelnika, himna

17.45 Zatvaranje zone izmjene

18:00 Start 2.Bokeškog akvatlona, pucnjem iz start-pištolja ili brodskom sirenom

18.35-19.30 Predviđeni ulazak u cilj

20:00 Podjela nagrada, završna ceremonija, Gradska riva Pine

 

V Bokeški triatlon - nedjelja, 29.05.2016.

Mjesto okupljanja: Gradska rive “Pine”

08.30- 10:00 Preuzimanje startnih paketa i plaćanje startnine

09:30 Otvaranje zone izmjene

10:30 Pozdravna riječ vođe programa, zvanično otvaranje od strane Gradonačelnika, himna, nastup Gradske muzike i mažoretkinja

10.45 Zatvaranje zone izmjene

11:00 Start 5.Bokeškog triatlona, pucnjem iz start-pištolja ili brodskom sirenom

12.00-13.00 Predviđeni ulazak u cilj, mažoretkinje u špaliru.

14:00 Podjela nagrada, završna ceremonija, Gradska riva Pine

11754240 691861800942034 1399421935117070913 n

Rate this item
(0 votes)

slika kalardovo

Kao i svake godine, prvi sprint triatlon (750m plivanje, 20 km biciklizam i 5km trčanje) u sezoni održan je na Kalaradovu kod Tivta. Iako temperatura vode nije bila baš idealna, 14 učesnika je uspješno završilo trku. 

Kao i obično, najbolji je bio Luka Čupić iz TK X Herceg Novi u vremenu 1:08:07. Za njim su kroz cilj prošli Dušan Milošević (TK X Podgorica) i Goran Daničić (TK X Herceg Novi). Jedina dama na trci, Lidija Vukić iz TK Herceg Novi kroz cilj je prošla za 1:30:35.

 

kalradovo 1 kolo

«StartPrethodna123SledećaKraj»
Strana 1 od 3