PLAVNICA 2016

Održan II Duatlon kup Crne Gore u sprint duatlonu

Rate this item
(4 votes)
Duatlon Kup Crne Gore 2015 Duatlon Kup Crne Gore 2015

DuatlonU organizaciji Triatlon kluba Herceg Novi u nedelju 29. marta u Herceg Novom je održan 2. duatlon kup Crne Gore u sprint duatlonu. Na platou ispred Titove vile u Igalu okupilo se 42 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske i Poljske, 37 u muškoj i 5 u ženskoj konkurenciji.

Sprint duatlon sastoji se od 5 km trčanja, 20 km bicikla i ponovo 2,5 km trčanja. Trka je startovala u 10 sati a takamičari su prvo prešli stazu duž šetališta Pet Danica od Titove vile do gradske luke Škver i nazad, gdje su  uzeli bicikla odakle su morali da predju 20 km od Titove vile do graničnog prelaza Debeli brijeg, a potom do brda Kobila i nazad, zatim se ponovo trčalo do gradske luke  Škver gdje je i bio cilj.

Prvi kroz cilj je i ove godine prošao Konavljanin Jakša Diklić, inače član triatlon kluba Podstrana iz Splita, trku je završio u vremenu 01:02:07, nakon njega u cilj su utrčali Ivan Kovačev (TK Podstrana-Split) i Miloš Mikić (TK Nikšić). U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Sabina Rzepka članica AZS AWF Katowice iz Poljske u vremenu 01:12:05, iz nje je stigla prošlogodišnja pobjednica Ana Aljinović (TK Podstrana-Split) dok je trćeplasirana bila Nikolina Despotović (TK Nikšić).

U konkurenciji crnogorskih takmičara najbolji su bili članovi triatlon kluba Nikšić. Kod muškaraca najbolji je bio Miloš Mikić 01:03:08, iza kojeg su došli Luka Čupić (TK Herceg Novi) i Danilo Janjuševic (TK Nikšić) a kod žena Nikolina Despotović (TK Nikšić) 01:20:25 dok je drugoplasirana bila Lidija Vukić (TK Herceg Novi)

Početak Crnogorske Triatlon-Duatlon sezone počeo veoma uspješno. Uslovi na stazi su bili idealni uz blago smetanje vjetra. Prije svega čestitke svima koji su učestvovali kao i takmičarima koji su osvojili medalje i pehare.Veliku zahvalnost dugujemo sponzorima koji su nam pomogli,(Opština Herceg Novi, Uprava Policije Herceg Novi, Timicom d.o.o., Restoran Al Posto Guisto Herceg Novi, Škorpion d.o.o., Ordinacija “DR Dimitrijević”, NOVI TV, Katunjanin d.o.o., medijima koji su pratili dogadjaj. Hvala sudijama, volonterima koji su se nalazili duž staze i usmjeravali trkače, policiji koja je brinula o bezbjednosti trkača, fotografima, članovima novskog OKC-a za tehničku podršku. Ne smijemo da zaboravimo presednika Moto Kluba “Đenka” koji je bio pratnja trkačima.

Posebno želimo da se zahvalimo u ime svih učesnika terapeutkinji Mariji Čop koja je ispred ordinacije”DR Dimitrijević” nakon trke vršila masaže takmičara.

Nakon završene trke i dodjele medalja i pehara, druženje i ručak je organizovan u restoranu Bluefin na Škveru.

 

Read 3376 times Last modified on subota, 11 april 2015 23:40